maanantai 21. syyskuuta 2015

Jälleen paitatuotantoa

Perheeseemme syntyi kesällä ihana, suloinen prinsessa! Vaikka vauva-arki on vienyt oman aikansa, on onneksi ompelemisellekin järjestynyt aikaa, sillä Isoveli kasvaa kohisten hänkin ja tarvitsee uusia vaatteita.

Sain mielestäni erinomaisen idean: ostan vain puolikkaaseen paitaan ihanaa, värikästä, kuviotrikoota ja loput sitten yksiväristä. Mutta mikä ihme minuun meni! Miksi en ostanut jotain värikästä trikoota kaveriksi?!? Itse asiassa, näihin ostin alunperin mustaa trikoota... Onneksi kotoa löytyi sentään edes harmaata, pehmensi vähän lopputulosta, joka muuten oli, noh, ööö, no jaa... Pääasia tällä kertaa, että sain taas ommella...

Paita nro 1: Dinopaita


Vaihdoin tällä kertaa perus-T-paidan kaavan raglanmalliseen, kaava Ottobre Designista 4/2011. Koko jo hurja 128 cm. Kuvattu ennen pesua ja silitystä. Onneksi sentään Isoveljen kummin tuomasta resoripaketista (kirppislöytö) oli edelleen jäljellä tuota turkoosia resoria vähän edes piristämään harmautta. Muut kankaat Piitamaista. Laitoin siis jälleen resorit, mielestäni etenkin hihansuussa ne pitävät hihat paremmin "paikoillaan".

Ohessa vielä yksityiskohtana kankaiden yhdistäminen.
Leikkasin siis kaavat keskeltä kahtia (olisi toki voinut suunnitella niin, että hihojen ja etu- sekä takakappaleen kohdalla yhdistämiskohta olisi tullut samaan kohtaan), leikkasin kankaat näillä puolitetuilla kaavoilla, saumuroi puolikkaat yhteen, tikkasin yhdistämiskohdan ja kokosin paidan. Saumuroin yhtä kyytiä hihansauman ja sivusauman, mutta tyyli ei ehkä ole minulle mieluisa: jostain syystä kainalo meinasi aina jäädä "vajaaksi". Ompelijassa vika. Resorit laitettu lopuksi.

Paita nro 2: TyökoneetSama kaava kuin edellä, trikoot jälleen Piitamaista. Sarjatuotantona tein sitten samalla toisen paidan. Tai sarjatuotantona ja sarjatuotantona. Tässä tehtaassa toimitusajat ovat pitkät ja työajat pätkittäiset. Nyt kuitenkin tämäkin valmiina. Mutta mitä ihmettä? Lopputulos on melkoinen... Kaikki alkoi siitä, että liian innokkaana asettelin kappaleet langansuunnan mukaan (ja kerrankin huolella), mutta en huomannut, että painatus oli mennyt pahasti vinoon. Seurauksena se, että takakappaleessa työkoneet menevät hienosti vinossa rivissä... Korostuu vielä entisestään, kun on tuo kankaiden yhdistämissauma tuossa. Sitä se kiire teettää. Toisella yrittämällä yritin laittaa pääntiekaitaletta samasta työkonekankaasta, mutta sitten alkoi kaikki mennä niin vinksin vonksin, että jätin homman kesken. Kolmannella yrittämällä päätin laittaa ne harmaasta resorista, jota jälleen kaapin kätköstä löytyi, mutta lopputulos ainakin pääntiellä on melko kamala. Resori lerputtaa juuri niin kauheasti kuin olla voi, vaikka mielestäni yritin sitä tiukaksi pingottaa. Ja liian paksukin siitä tuli... Melkoista säätämistä siis tämän paidan kanssa jälleen oli. Mutta tälläkin mennään. Näkyypä käden jälki...

Toivottavasti ehdin taas pian tuotoksia päivittämään tänne blogiinkin, vaikka kovin hiljaiseksi tämä on mennyt... Äitiysvaatteet ovat jo menneet, mutta imetysvaatetta on tullut tehtyä ja vielä yksi värikkäämpi versio Isoveljelle paidoista. Mutta toisella kertaa sitten. Toivottavasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!