maanantai 22. lokakuuta 2012

Autopaita

Edelliskerran pöllöpaidasta uusi versio.

Kaava siis sama Ottobre Design 6/2010. Pallotrikoo kaapin jämäpaloja (aikaisemmin tullut tehtyä ko. kankaasta tämä paita ), resori myös omasta kaapista.

Pöllöpaidan käytössä osoittautui, että hihansuut kaipasivat myös resorit. Siispä naps hihakappaletta lyhyemmäksi ja pitkät resorit tilalle. Resorit voi nyt vielä pitää kaksinkertaisiksi taitettuina, mutta sitten seuraavan kasvupyrähdyksen myötä yksinkertaisina. Viime kerrasta viisastuneena laitoin resorin todella napakaksi kaula-aukkoon. Hieman vetää ryppyyn, tosin käytössä ei noin pahasti kuin kuvassa näyttää, joten jos vielä kolmas versio tulee tehtyä, niin tätä pääsee vieläkin hiomaan.

Jotain se kaipasi ja päätinpä sitten tehdä applikaation. Pikkumiehen kanssa yhdessä pohdittin, että mikä kuva paitaan tulee ja autoon päädyttiin. Onneksi merkillä ei vielä ole väliä, joten tuollainen tyylitelty auto kelpasi. Jossain kohtaa vain päätin lopettaa ajattelemisen sitä laittaessani. Kyllä, laitoin tukikankaan paitakankaan taakse, mutta en sitten tietenkään tuohon autoon, joka kaiken huipuksi on siis resorikankaasta ommeltu. Kun ompelemisen tekee vielä monessa pätkässä keskeytysten vuoksi, niin lopputulos olikin arvattavissa: tietysti se venyi. Onneksi jälleen käytössä ei ole niin paha, kuin tuossa kuvassa vaikuttaa. Näyttää siltä, että auto ajaisi alamäkeä...

Nooh, tuleepa todellakin kädenjälki näkyviin. Tämäkin paita on kankaiden leikkuutaa, tukikankaan silityksiä, saumurointeja ja muita ompeluksia myöten tehty yhdessä Pikkumiehen kanssa. Yhdessätekemisen riemua jälleen!

Kirjakaupan alennusmyynnistä tein kaksi ihanaa löytöä. Malttamattamana odotan, että sitten KUN on aikaa, niin pääsen taas itselleni ompelemaan, ja kirjalöytöjäni esittelemään. Kunhan nyt taas saisi yhden tentin alta pois ja muutenkin opiskelujuttuja etenemään...

1 kommentti:

  1. Hienohan tuo on! Eikä tuossa kuvassakhaan kyllä pahasti venyminen näy. Oikein hyännäkönen peruspaita (joista siis saamme iloa ainaki me :D )

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!